CAIRNS GRAFSTEENONDERHOUD  

Voor alle werkzaamheden aan grafmonumenten en grafbedekking.

Nieuws


Terug naar overzicht

19-02-2020

Cairns Grafsteenonderhoud Geopend

Grafsteenonderhoudsbedrijf gestart
Leerdam – Onder de naam Cairns Grafsteenonderhoud biedt Charles Richel met ingang van 17 februari een totaalpakket aan van werkzaamheden aan grafmonumenten en grafbedekking. Richel kan bogen op bijna twintig jaar ervaring in de wereld van grafstenen. Destijds begon hij als steenhouwer bij het in de regio goed aangeschreven Skledar & Brandwijk uit Meerkerk. Hij leerde alles over het stellen en plaatsen van grafstenen, en switchte in een later stadium naar onderhoud en reparatie van monumenten en grafkelders op zowel begraafplaatsen als kerkhoven.

Start eigen bedrijf
“De kerntaken van het werk bestaan uit het reinigen van de natuurstenen monumenten, het lakken van de inscriptie, het ophogen en rechtleggen van grafstenen en het eventueel vervangen van gebroken delen” vertelt Charles Richel. “Mooi en dankbaar werk, altijd in de buitenlucht, dat beviel prima. Door een bedrijfssanering raakte ik mijn baan echter kwijt. Ik wilde graag verder in dat beroep, maar in die branche liggen de banen niet voor het oprapen. Daarom heb ik besloten om voor mezelf te beginnen.”

Richel en zijn vrouw komen vaak in Schotland, waar ze diverse begraafplaatsen hebben bezocht. Naast gewone graven troffen ze er prehistorische grafmonumenten aan, vaak in de vorm van ronde stenen heuvels, en min of meer te vergelijken met hunebedden. Deze graven worden cairns genoemd, en die naam heeft Richel aan zijn bedrijf gegeven.

“Ik weet dat veel mensen het prettig vinden als het graf van hun dierbare overledene er netjes bij ligt. Vaak zijn ze zelf niet in staat om het onderhoud ervan voor hun rekening te nemen, zeker niet als het oudere monumenten betreft die vuil en verweerd zijn en waarvan de letters soms niet mee goed leesbaar zijn. Dan zijn ze toch aangewezen op een specialist die hen ontzorgt”, legt Charles Richel uit.

Omdat elke restauratie en onderhoud een kwestie van maatwerk is biedt Cairns Grafsteenonderhoud de keuze uit diverse onderhoudscontracten, variërend van klein jaarlijks onderhoud tot het meest uitgebreide pakket van grafmonumentreiniging. “Vooraf worden de wensen uitvoerig doorgenomen met de klant. De gehanteerde tarieven zijn mede afhankelijk van de staat van het grafmonument en de soort steen die is gebruikt. Alles gebeurt op locatie, maar indien er andere wensen zijn, zoals het opnieuw schuren of polijsten, wordt dat in de werkplaats gedaan.”

Cairns Grafsteenonderhoud biedt een wel heel bijzonder service voor het onderhouden van kindergrafmonumenten. Voor het luttele bedrag van 25 euro (exclusief BTW) wordt een uitgebreid pakket aan werkzaamheden uitgevoerd, eventueel samen met de nabestaanden. Die laatsten mogen kiezen aan welk goed doel dat bedrag wordt gedoneerd: Het Vergeten Kind of Cliniclowns.

 het kontakt.jpg


Terug naar overzicht
E-mailen
Bellen
Info